KURUCU MÜDÜRÜMÜZÜN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KONUŞMASI

Sayın velilerimiz, sevgili öğrencilerim, değerli öğretmen arkadaşlarım; Bin bir zorluk ve mücadele ile yoktan var edilen bir milletin tekrar dirilişinin, sonsuza dek yaşatmaya söz verdiğimiz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. Yıl dönümü kutlamalarına hepiniz hoş geldiniz.

Sevgili öğrencilerim; cumhuriyetimize, tarihimize, ülkemize sahip çıkmak için bugünü tatil atfetmeyip sabahın bu saatlerinde en büyük bayramımızı kutlamak için gelen sevgili gençler hepinizi yürekten kutluyorum.

Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. Yıl dönümü. En büyük bayram olan CUMHURİYET bugün.

Binlerin değil, on binlerin değil, yüz binlerin canlarını, kanlarını seve seve vererek dirilişinin başladığı Çanakkale, ardından yurdun dört bir köşesini saran düşman ve iş birlikçi hainlere karşı, Samsun’dan yakılan bir kıvılcımın yurdun her yanına dağılan milli mücadele ruhuyla taçlandırılan 29 Ekim bugün.

Sakarya’da, Çanakkale’de, Conk Bayırı’nda, Erzurum’da, Sivas’ta ve İzmir’in dağlarındaki Nene hatunların, Seyit onbaşıların, Şahin beylerin, kara Fatma’ların, MUSTAFA KEMAL’lerin günü bugün.

O günün şartlarında tüm zorluklara karşı yılmadan ‘’Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’’ diyen bir büyük ÖNDER.

Milletçe yapılan bir büyük mücadele, bütün imkansızlıklar içerisinde verilen bir büyük mücadele ardından düşmanların topraklarımızdan kovuluşu, sınırları kanla çizilmiş yeni devlet yeni Cumhuriyet.

Düşmanı yenmek, bu hayasızca akına dur demek kurtuluşun sadece bir parçasıydı.

Bundan 98 yıl önce bugün Cumhuriyetimizin ilan edildiği 29 Ekim sabahı, okuma yazması neredeyse olmayan, yanmış yıkılmış binaları, çoğunun savaşta şehit olduğu 10 milyona yakın nüfusun 2 milyona yakını salgın hastalıkla mücadele eden, traktörü, sanayisi, fabrikası olmayan, kadının adının yok sayıldığı, insan yerine konmadığı bir ülke. Tüm bu zorlukları bilen ulu önder 30 ekim sabahı diyor ki;

Bize harap ve bitap yoksul bir vatan miras kaldı, ancak biz yoksul, fakir, geri kalmış tüm uluslara örnek olacak şekilde çağdaşlaşmayı gerçekleştirmek zorundayız.

Büyük hayalleri olan ulu önder.

Art arda yaptığı devrimleriyle Cumhuriyetimizin 10. Yılında şanla, şerefle kurulan sağlam temellere oturan yeni Cumhuriyet.

Bugün tek bir yürek olarak yaşayabiliyorsak bunu Cumhuriyete borçluyuz. Bugün bataklık bir coğrafyada parmakla gösterilebilen çağdaş bir ülke isek, parçalanmadan bu coğrafyada yaşayabiliyorsak bunun sebebidir Cumhuriyet.

İşte bu yüzden sahip çık, anımsa geçmişi ve sıkı sıkı bağlan Ulu Öndere, sıkı sıkı bağlan Cumhuriyete.

Değerlerine doluşmuş düşman gemilerine boyun eğmeyenleri anımsa, İstiklal aşkının Anadolu’yu sarışını anımsa.

İlk kurşunu atan Hasan Tahsin’i, Cumhuriyet şehidi Kubilay’ı anımsa, susmayacak ezanı, inmeyecek bayrağın hatırına 1881’de Selanik’te açan bir çift mavi gözü unutma, unutturma.

Bizleri bu güzel günleri armağan eden Ulu Önder’i her zamankinden daha fazla anımsa ve sahip çık Cumhuriyetine ve haykır haykırabildiğin kadar onun adı Cumhuriyet onun adı Gazi MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.

Düşmanı yenmek, bu hayasızca akına dur demek kurtuluşun sadece bir parçasıydı.

Büyük hayalleri olan ulu önder.

TÜM HABERLER

2021-2022 BURSLULUK SINAVI